پیامک جعلی سود سهام عدالت
کلاهبرداری با پیامک جعلی سود سهام عدالت یکی از رایجترین ترفندهای کلاهبرداری در ایران است. در این ترفند، کلاهبرداران با ارسال پیامکی به دارندگان سهام عدالت، آنها را فریب میدهند که سود سهام خود را دریافت کنند. پیامکهای جعلی سود سهام عدالت معمولاً حاوی یک لینک هستند که دارندگان سهام عدالت را به یک درگاه غیررسمی هدایت میکند. در این درگاه، از دارندگان سهام عدالت خواسته میشود که اطلاعات شخصی خود مانند کد ملی، شماره حساب و رمز دوم کارت بانکی خود را وارد کنند. کلاهبرداران پس از دریافت این اطلاعات، از آنها برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی دارندگان سهام عدالت استفاده میکنند.
یک روش دیگر این مدل کلاهبرداری ها ، کلاهبرداران با ارسال پیامکی جعلی با عنوان “ابلاغیه قضایی” است . از این روش از قربانی میخواهند که برای مشاهده ابلاغیه بر روی لینک موجود در پیامک کلیک کند. در برخی از موارد، فرد به سایتی جعلی جهت مشاهده ابلاغیه هدایت میشود و در اینجا با درخواست پرداخت مبلغ ناچیزی در قبال مشاهده ابلاغیه کلیه اطلاعات کارت بانکی فرد را دریافت نموده و نسبت به برداشت موجودی حساب اقدام میکنند.
دلیل ارسال این مدل پیامک های جعلی چیست ؟
کلاهبرداران اینترنتی ، جهت اعمال خود نیاز به دلیل ندارد چرا که شرف و انسانیت از آنها دور شده است . این مدل اس ام اس های کلاهبرداری و جعلی همگی از سرشماره های غیر رسمی و غیر دولتی ارسال خواهد شد . بسیاری از افراد جامعه به دلیل سطح پایین اطلاعاتشان از فضای مجازی درگیر این مدل پیام های جعلی شده و متضرر شده اند .
سود سهام عدالت همه مردم ایران به حساب بانکیشان واریز میشود . بسیاری جهت برداشت سود عدالت خود از باجه های ATM و عابر بانک اقدام میکنند . بسیاری نیز با داشتن اپلیکیشن های بانکی معتبر خود اقدام به استفاده از این سود میکنند . در پیامک های جعلی سود سهام عدالت نوشته شده است که جهت برداشت سود خود وارد لینک زیر شوید . دراین مدل پیامک ها یک لینک نامعتبر که مربوط به سازمان های دولتی نمیباشد ، جهت برداشت سود معرفی خواهد شد .
بسیاری از قربانیان ، با دیدن این لینک به دلیل راحتی برداشت سود سهام عدالت خود روی آن ها کلیک میکنند . این شروع ماجرای کلاهبرداری از حساب های بانکی آنها خواهد بود !
یک روش ارسال اینگونه پیامک های جعلی ، ارسال پیام ابلاغیه است . پیامک جعلی ابلاغیه با عنوان : ابلاغیه علیه شما صادر شد ، حاوی یک لینک مخرب است . با زدن بر روی این لینک ، شما وارد درگاه بانکی ای خواهید شد و از شما درخواست مبلغ ناچیز جهت دیدن ابلاغیه خواهند کرد . و یا اینکه با وارد کردن شماره ملی و دیگر مشخصات خود ، دسترسی هکر به اطلاعات شما بیشتر خواهد شد .
بدافزار کلاهبرداری در لینک های پیامک های جعلی
در برخی دیگر از موارد، فرد با کلیک بر روی لینک موجود در پیامک، یک بدافزار را بر روی گوشی خود نصب میکند. این بدافزار میتواند به اطلاعات شخصی فرد دسترسی داشته باشد و یا حتی به عنوان یک تروجان عمل کند و به سایر دستگاههای متصل به شبکه آسیب برساند.
مجرمان با استفاده از ارسال یک پیامک حاوی لینک، از قربانی خود میخواهند که برای دیدن سود سهام عدالت روی لینک کلیک کند؛ به محض کلیک روی لینک، بدافزار در گوشی کاربر نصب میشود و ضمن ارسال پیامک از شماره همراه کاربر به دیگران، با درخواست پرداخت مبلغ ناچیزی در قبال مشاهده سود و ابلاغیه، همه اطلاعات کارت بانکی قربانی گرفته میشود و در فرصت مناسب با دستیابی به پیامکهای واصله نسبت به برداشت موجودی حساب اقدام میکنند.
بدافزار در گوشی همراه ما چه دسترسی هایی دارد ؟
با کلیک کردن بر روی لینک های نامعتبر کلاهبرداری ، یک بد افزار مخفی بر روی گوشی ( اکثر گوشی های آندرویدی ) نصب خواهد شد . این نرم افزار قابل دیدن نیست و به صورت مخفی به کار خود ادامه میدهد . دسترسی هایی که این نوع بد افزار ها میتوانند داشته باشند :
- ارسال پیامک از شماره شما به دیگران
- خواندن پیامک های ارسال شده به گوشی شما
- دسترسی به حساب های بانکی شما
- دسترسی به مشخصات شخصی مانند کد ملی و یا غیره که در برخی وبسایت ها ذخیره کرده اید .
کلاهبردار ، با داشتن دسترسی از تمام مشخصات شما ، به راحتی اقدام به خالی کردن حساب های بانکی شما خواهد کرد . با این نوع بدافزار حتی امکان دیدن رمز دوم های پویا و کد های تایید آن شده و در زمان بسیار کوتاه موجودی حساب بانکی قربانیان را انتقال خواهند داد .
روش کلاهبرداری با پیامک جعلی به چه صورت است ؟
خوشبختانه ، کلاهبرداری بانکی اینترنتی همیشه قابل پیگیری بوده و اکثرا به نتیجه مثبت نیز خواهد رسید . در فضای مجازی ، رصد این مدل کلاهبرداری ها توسط پلیس فتا بسیار راحت بوده و اکثرا کلاهبرداران به دام پلیس فتا خواهند افتاد .
خالی کردن حساب بانکی کلاهبرار با کلیک بر روی لینک های نامعتبر شروع خواهد شد . انتقال وجه تومانی قربانیان در این مدل کلاهبرداری ها به دو روش انجام خواهد شد :
- انتقال موجودی حساب بانکی قربانی به سایت های خدمات دیجیتال در فضای مجازی جهت دریافت خدمت آنلاین ( مانند صرافی های رمزارزی و یا سایت های فروش گیفت مجازی ، اکانت مجازی )
- انتقال یک مبلغ ناشناس به حساب قربانی ( واریز پول آلوده به حساب قربانی ) و مجدد انتقال آن به حساب دیگر جهت پولشویی
بد افزار نام برده با ایجاد دسترسی های بیشمار از گوشی همراه ، میتواند به راحتی حساب افراد ناآگاه را خالی کند . اما نکته مثبت ماجرا :
بیش از 95 درصد اینگونه کلاهبرداری ها به سرانجام ختم نخواهد شد . چرا که پلیس فتا در اینگونه موارد قوانینی وضع کرده است . همانند نگهداشتن پول های مشکوک در وبسایت های رمزارزی و یا تحویل ندادن مبالغ جدید ارسالی
حساب بانکیم هک شد . راهکار چیست ؟
در ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید . اگر به تازگی روی یک لینک نامعتبر خاص چه در پیامک های ارسالی و یا در گروه های نامعتبر تلگرامی کلیک کردید ، دلیل خالی شدن حساب شما همین است . مطمئن باشید که یک بدافزار بر روی گوشی همراه شما نصب شده و هکر به اطلاعات شما دسترسی داشته است .
اولین نکته هنگام برخورد با خالی شدن ناگهانی حساب بانکی شما با کلیک بر روی لینک های کلاهبرداری سهام عدالت و یا ابلاغیه و غیره . فلش کردن گوشی همراه خواهد بود . بد افزار های نصب شده هکری فقط با فلش گوشی همراه و ریسیت کامل آن به حالت کارخانه پاک خواهد شد .
توجه داشت باشید که فلش و ریسیت کلی گوشی مهم ترین نکته هنگام برخورد با این مدل کلاهبرداری ها است . چرا که با فعال بودن بدافزار ، هکر همچنان به اطلاعات شما دسترسی داشته و باز هم میتواند حساب بانکی شما را خالی کند .
دومین راهکار ، مسدود کردن شماره کارت بانکی است . کارت بانکی حسابی که وجه از آن خارج شده و یا انتقال ناشناس داشته است باید فورا مسدود شود .
سومین راه حل ، مراجعه به پلیس فتای مرکز خود ، و توضیح این مدل کلاهبرداری است . پلیس فتا به این مورد رسیدگی کرده و با تشکیل پرونده قضایی به رصد پول کسر شده از حساب بانکی شما و یا انتقال پول آلوده کثیف به حساب شما خواهد پرداخت .
برای جلوگیری از کلاهبرداری با پیامک جعلی ابلاغیه، نکات زیر را رعایت کنید:
- پیامکهای دریافتی از شمارههای ناشناس را باز نکنید.
- در صورت دریافت پیامکی با عنوان “ابلاغیه قضایی”، به هیچ وجه بر روی لینک موجود در پیامک کلیک نکنید.
- رای مشاهده ابلاغیههای قضایی، به سایت رسمی سامانه ثنا مراجعه کنید.
- اطلاعات کارت بانکی خود را در اختیار هیچ کس قرار ندهید.